BILLETSALG hverdage 12-16:00 Telefon 47 76 02 94
GJETHUSET • GJETHUSGADE 5, 3300 FREDERIKSVÆRK • TLF 40 70 50 30
CAFÉ og BILLETSALG: tirs-fre 12:00-16:00, lør 10:00-13:00 + ifb. med arrangementer
Outstanding Jazz: Aarhus Jazz Orchestra & Marylin Mazur
HUSK: I kan købe partoutbilletter som giver adgang til alle Outstanding JAZZ- koncerter og gratis garderobe. 

Aarhus Jazz Orchestra

Stravinsky/Miles - 20th Century Modernist Masters

Igor Stravinsky og Miles Davis står i dag som to af det 20. århundredes største musikalske fornyere. To geniale kunstnere der blev arkitekterne bag mange af de modernistiske landvindinger, som siden har været med til at forme vores nutidige musikalske univers. Aarhus Jazz Orchestra hylder nu de to modernistiske mestre ved en række koncerter som dirigeres af AJOs kunstneriske leder, Lars Møller.

En del af programmet til koncerterne bliver et nykomponeret værk af Lars Møller. Med inspiration fra et af det 20. århundrede ikoniske moderne mesterværker, Igor Stravinskys 'Le sacre de printems' - på engelsk 'The Rite of Spring' - har Lars Møller nu komponeret 'The Rewrite of Spring'. Værket uropføres i 2013 i forbindelse med 100 års jubilæet for det oprindelige værks uropførelse i 1913.

Alle bigbandets dynamiske og dramatiske virkemidler kommer i spil i 'The ReWrite of Spring' og resten af programmet til disse koncerter. Det betyder at der både bliver spillet med bigbandets kraftfulde muskler og givet tid og rum til den poetiske, nordiske, melodiske tone.

Lars Møller

Den danske saxofonist, komponist og orkesterleder, Lars Møller, regnes i dag som en af de ledende figurer i skandinavisk jazz, der bl.a. nyder stor anerkendelse for sin kreative, nuancerede brug af bigband-formatet. I sine kompositioner benytter han sig af et moderne tonesprog, der er inspireret af både den amerikanske jazztradition, den melodiske nordiske, klassiske vesterlandske og ikke mindst den indiske klassiske musik. Lars Møller har udgivet talrige cd'er med både små og større grupper og her særligt markeret sig i spidsen for Lars Møller Group og bigbandet The Orhestra.

Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg for Rytmisk Musik præmierede i 2012 Lars Møller og The Orchestras cd 'Episodes'. Derudover har Lars Møller bl.a. vundet en dansk Grammy (2000), DJBFA’s hæders pris (1998), JASA prisen (2000), Statens Kunstfond 3-årige arbejdslegat (2006) og 1. prisen i International Jazz Composers Symposium (USA, 2008). Siden februar 2012 har Lars Møller fungeret som kunstnerisk leder af Aarhus Jazz Orchestra.

Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra regnes for et af Skandinaviens førende bigbands, og får som det eneste rytmiske ensemble støtte fra både Staten og Aarhus Kommune. Gennem tiden har orkesteret samarbejdet med et hav af store solister. De senere år har blandt andet budt på turné i USA med den amerikanske Grammy-vindende jazz-sanger, Kurt Elling, fantastiske koncerter med guitar-ikonet, John Scofield, det nykomponerede 'iRequiem' i en fyldt Aarhus Domkirke og Weather Report & Steps Ahead Tribute med Peter Erskine bag trommerne.

Efter 34 år i front trak grundlæggeren af orkesteret, Jens Klüver, sig tilbage i foråret 2012, og overlod den kunstneriske ledelse til den internationalt anerkendte saxofonist, komponist og orkesterleder, Lars Møller.
Bookmark and Share
Søndag d. 22. september 2013 kl. 20.00
Entré:
Koncertsalen - Unummererede siddepladser
200,- inkl. gebyr / U26: 100,- inkl. gebyr